Politikk, samfunn, offentlig

Politikk og samfunn

Fornyelse, konkurranseutsetting og brukerstyring er ord og konsepter som har preget offentlig sektor og det politiske landskapet i mange år. Arbeidet med å finne løsninger er styrt av politikerne, men hvor vidt de lykkes med å dekke innbyggernes behov er det opp til brukerne å si noe om. TNS Gallup har kunnskapen og metodene for å hente inn styringsgrunnlag til disse viktige prosessene.

Les mer

Arbeiderpartiet tilbake

04.04.14: Arbeiderpartiet går tilbake hele 2,2 prosentpoeng, mens Høyre er vinneren på TNS Gallups ferske gallup for TV 2.

Les mer

Les mer hos TV2:

Dødt løp mellom blokkene

06.03.14: Et halvt år etter stortingsvalget er det i praksis dødt løp mellom blokkene på Stortinget

Les mer

Les mer hos TV2:

Venstre får sin høyeste oppslutning på fem og et halvt år på årets siste TV 2-gallup

03.12.13: Bare én gang de siste 22 årene har TNS Gallup målt høyere oppslutning for Venstre enn dagens 6,9 prosent.

Les mer

Les mer hos TV2:

FrP fortsatt ned

14.11.13: Fremskrittspartiet som gikk ned 3,0 prosentpoeng på første måling etter valget går nå ytterligere tilbake i med 0,9 prosentpoeng til 12,4 prosent. Det er den laveste oppslutningen TNS Gallup har målt for Frp siden mars 2012. .

Les mer

Les mer hos TV2:

FrP klart tilbake

08.10.13: I det første partibarometeret etter valget for TV 2, får FrP 13,3 prosent, en tilbakegang på hele 3,0 prosentpoeng. Bakgrunnstallene viser at det i størst grad er kvinner som snur ryggen til Fremskrittspartiet, som gjør det svakere enn før valget blant eldre velgere.

Les mer

Les mer hos TV2:

TNS Gallup traff best under årets valgkamp!

TNS Gallup gjennomførte under årets valgkamp flere intervjuer enn noen gang tidligere. Gjennomsnittet av valgkampmålingene lå bak TV 2s prognose over hvem som var sikre på stortingsplass og ble publisert søndag før valget. Basert på galluptallene beregnet TV2 at 118 av de 150 distriktsmandatene på Stortinget var såkalt sikre. Kampen stod altså om de 32 siste distriktsmandatene. (De 19 utjevningsmandatene var umulig å beregne som sikre, fordi de avhenger av partienes nasjonale oppslutning og først fordeles på grunnlag av det endelige valgresultatet.)
Som tabellen viser (se, les mer hos TV2) traff valgkampmålingene svært godt. Ikke for noe parti var avviket over 1,0 prosentpoeng. Samlet er det et avvik på 3,0.

Les mer hos TV2:

TNS Gallups omdømmeundersøkelse blant offentlige virksomheter er oppdatert med resultater for 2013

TNS Gallups omdømmeundersøkelse for offentlige virksomheter for 2013 viser at befolkningens inntrykk av det offentlige er i positiv utvikling. 1 av 3 offentlige virksomheter oppnår nå en bedre omdømmevurdering enn de gjorde for bare to år siden. Samtidig viser undersøkelsen at ingen av de vurderte virksomhetene oppnår signifikant svakere omdømmevurderinger enn før. Framgangen er spesielt sterk for flere virksomheter som har slitt med et svakt omdømme. Dette er svært oppløftende, og vitner om at mange offentlige virksomheter jobber iherdig for å tilfredsstille befolkningens forventninger til sine tjenester, og at denne innsatsen blir lagt merke til.

Les mer

Last ned presentasjon 2013 (pdf)

Partibarometeret - et nyttig arbeidsredskap i valgkampen

TNS Gallup har foran Stortingsvalget 2013 tilrettelagt løpende partibarometre for TV2, for å kartlegge styrkeforholdet mellom de politiske partiene i valgkampen. Barometrene er et viktig arbeidsredskap for de politiske kommentatorene, når valgkampens dynamikk skal analyseres. Samtidig legger det premissene for vurderingen av hvilke potensielle styringsflertall det er mulig å etablere. Som sentralt element i den politiske meningsdannelsen, er det avgjørende at barometeret evner å fange den politiske virkeligheten.

Les mer

Arbeiderpartiet går forbi Høyre og er størst på fersk TV 2-gallup

20.08.13: Tre uker før valget hardner kampen om velgerne til for alvor. Etter en uke med debatt om hvem som er best egnet til å styre landet, går Arbeiderpartiet mest fram, mens Høyre går mest tilbake på en fersk måling TNS Gallup har laget for TV 2. Arbeiderpartiet går fram med 1,6 prosentpoeng til 30,2 prosent og er dermed igjen landets største parti.

Les mer

Les mer hos TV2:

Rødgrønne fram - Høyre fortsatt størst

07.08.13: På TNS Gallup partibarometer for TV 2 går Arbeiderpartiet mest frem fra juli med 1,7 prosentpoeng til 30,1 prosent, mens Høyre som gikk kraftig frem i juli går mest tilbake med 2,5 prosentpoeng til 31,6. Høyre er dermed fortsatt landets største parti.

Les mer

Les mer hos TV2:
Les Kjetil Løsets blogg med bakgrunnstall:

Tja til ytringsfrihet

Ytringsfrihetsbarometeret avdekker at mange i Norge har et mer restriktivt syn på ytringsfriheten enn det de selv kanskje liker å tro.

Les mer

Arbeiderpartiet igjen største parti

04.06.13: På TNS Gallups partibarometer for juni går Arbeiderpartiet kraftig frem med hele 3,4 prosentpoeng sammenlignet med målingen i mai og passerer dermed Høyre med 31,6 prosents oppslutning.

Les mer

Les mer hos TV2:

Framgang for Høyre og Arbeiderpartiet

11.04.13: Høyre og Arbeiderpartiet går fram med 2,2 prosentpoeng hver på aprilmålingen TNS Gallup har laget for TV 2, mens alle de andre partiene går tilbake. Høyre er fortsatt klart størst med 33,5 prosent, mens Arbeiderpartiet får 29,9 prosent.

Les mer

Les mer hos TV2:

Høyre får rekordsterke 36,1 på TNS Gallups februarmåling for TV 2

05.02.13: Høyre går frem hele 3,9 prosentpoeng fra januar. Dette er beste måling partiet har gjort på TNS Gallups nasjonale målinger for TV 2. Et stortingsvalg i dag ville gitt Høyre hele 63 mandater på Stortinget, 33 flere enn de fikk ved stortingsvalget i 2009. For første gang siden 1927 ville Høyre dermed blitt største parti på Stortinget.

Les mer

Les mer hos TV2:

Helblått flertall på valgårets første Gallup for TV2

16.01.13: SV får en oppslutning på 3,6 prosent på valgårets første måling som TNS Gallup har laget for TV 2. Halvparten av velgerne som stemte på SV ved stortingsvalget i 2009 har forlatt partiet. SV har i mange år hatt lavere oppslutning blant de eldste velgerne, men bakgrunnstallene på januarmålingen viser at partiet nå er under sperregrensen selv blant ungdom og kvinner.

Les mer

Les mer hos TV2:

KrF og Venstre går mest frem på TNS Gallups desembermåling for TV2

04.12.12: Med en fremgang på 2,4 prosentpoeng får Venstre 6,2 prosent og er fjerde største parti. Bakgrunnstallene viser at Venstre har lagt bedre grep om sine velgere fra forrige valg enn på lenge, samtidig som de mister betydelig færre velgere til Høyre enn de har gjort på lenge. Kristelig Folkeparti går mest frem med 2,6 prosentpoeng til 5,8 prosent, som er partiets høyeste oppslutning på ni måneder.

Les mer

Les mer hos TV2:

Kristelig Folkeparti med historiens laveste oppslutning

06.11.12: KrF får rekordlave 3,2 prosent, og går tilbake med 1,9 prosentpoeng fra oktober, viser målingen TNS Gallup har laget for TV 2 i november. Med et slikt valgresultat ville ikke partileder Knut Arild Hareide ha kommet inn på Stortinget. Bakgrunnstallene viser at KrF ikke mister velgere til Arbeiderpartiet, mens de fleste som forlater partiet setter seg på gjerdet eller sier de til stemme Høyre.

Les mer

Les mer hos TV2:

Helblått flertall på Stortinget

10.10.12: På den første målingen TNS Gallup har laget for TV 2 etter at Kristelig Folkeparti åpnet for å slippe Fremskrittspartiet inn i regjering, går KrF mest frem med 1,2 prosentpoeng til 5,1 prosent. Partiet er dermed klart størst av de små partiene på Stortinget.

Les mer

Les mer hos TV2:

Historisk bunnrekord for de rødgrønne

04.09.12: De tre rødgrønne regjeringspartiene får historisk lave 35,9 prosent på TNS Gallups augustmåling for TV 2. Samtidig setter Høyre ny rekord, og sammen med Fremskrittspartiet har høyresiden aldri stått sterkere på en TV 2-gallup.

Les mer

Les mer hos TV2:

Høyre setter ny galluprekord og ville gjort sitt beste valg på 103 år

09.08.12: Fremgangen fortsetter for Høyre, som får rekordhøye 34,1 prosent på TNS Gallups stortingsmåling for TV 2 i august. Dermed har Høyre gått fram med 3,7 prosentpoeng siden starten av juli.

Les mer

Les mer hos TV2:

Arbeiderpartiet på nytt størst på TNS Gallups partibarometer for juli

04.07.12: Arbeiderpartiet går frem med 3,3 prosentpoeng til 32,3 prosent, og er dermed klart størst på målingen TNS Gallup har laget for TV 2. Den siste TV 2-gallupen før sommerferien viser at Arbeiderpartiet dermed har gjenvunnet posisjonen som landets største parti.

Les mer

Les mer hos TV2:
Les mer hos TV2:

Beste tall for Høyre på 88 år

05.06.12: Høyre ville gjort sitt beste stortingsvalg siden 1924, dersom det var valg i dag. Med en fremgang på 2,5 prosentpoeng er Høyre landets klart største parti. Partiet kan notere seg for rekordhøye 32,5 prosent på målingen TNS Gallup har laget for TV 2 i juni.

Les mer

Les mer hos TV2:

Ny rapport om antisemittiske holdninger i Norge

En ny rapport viser at det eksisterer antisemittiske holdninger i Norge. 12 prosent av befolkningen har utpregede fordommer til jøder. Dette er likevel relativt lavt i europeisk sammenheng, og på nivå med land som Storbritannia, Nederland, Danmark og Sverige.

Les mer

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon

Ønsker du mer informasjon?
Ta kontakt med din faste
kontaktperson i TNS Gallup
eller Roar Hind
+47 480 44 130 
epost 
Aktuelle analyseverktøy

Aktuelle analyseverktøy politikk

Google Analytics