Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Ser fremover og skaper konkurransefortrinn med «big data»

- Vi har lenge gitt kundene våre innsiktsbaserte, strategisk råd i arbeidet med å hjelpe dem å vokse. Big data og partnerskapet med Cloud Explorers setter oss i stand til både å gjøre dette bedre og til mer effektivt å kunne støtte kundene ved løsning av mer operative og taktiske utfordringer, sier Stein Aarland, administrerende direktør i TNS Gallup.

- Big data i seg selv er jo ingen nyhet lenger, fortsetter Aarland. – Men både vi og Cloud Explorers ser hvordan kunder i løpet av bare det siste halve året har fått opp øynene for verdien som ligger i disse datamengdene, og hvordan innsikt basert på analyser av denne informasjonen tilfører verdi i prosesser som spenner fra konkret salg og utformingen av tilbud via rene forretningsutfordringer til langsiktig, strategisk planlegging.

Administrerende direktør i hhv Cloud Explorers og TNS GallupAdministrerende direktør i hhv Cloud Explorers og TNS Gallup
Administrerende direktør i henholdsvis Cloud Explorers og TNS Gallup, Stephen Karl Ranson og Stein Aarland, samarbeider om å utnytte big data som støtte for kundenes forretningsutvikling

Hastighet stiller nye krav

- Den viktige faktoren akkurat nå, er tid, mener Aarland. – Big data har lenge vært en spennende måte å se i bakspeilet på. Med infrastrukturen og verktøyene som Cloud Explorer har utviklet, er vi i stand til å gjøre her-og-nå-analyse av enorme datamengder, og å koble kundens data med verdifull informasjon som vi sitter på. Dette sanntidsperspektivet er på mange måter en gamechanger. Derfor har det også vært veldig viktig for TNS Gallup å finne en partner som ligger helt i forkant av utviklingen. Samarbeidet med Stephen og kollegaene hans møter nettopp dette behovet for å både kunne gi råd om strategiske valg og å hjelpe kundene våre med å implementere løsninger basert på sanntidsanalyser.

En innsiktsfull partner

- Jeg etablerte Cloud Explorers i 2011 sammen med 10 kollegaer som alle var opptatt av å utvikle verktøy for å gjøre det enklere å analysere de enorme datamengdene som produseres hvert minutt, både knyttet til Internett-aktivitet og på en rekke andre områder, fortsetter administrerende direktør i Cloud Explorers, Stephen Karl Ranson. - Resultatet er en plattform og en løsning med et brukergrensesnitt som på mange måter leverer det samme som Windows gjorde for PC’en. Vi har gått fra en situasjon der du nærmest måtte være programmerer for å få noe ut av big data, til å tilby et verktøy som er adskillig mer intuitivt og enkelt å bruke.

- Men verktøyet alene gir liten verdi – og det er grunnen til at samarbeidet med TNS Gallup er så riktig for oss. Den delen av løsningen som vi kaller «Data Lake» kobler kundens data med enorme mengder eksterne data, fra TNS og andre kilder, som beriker analysearbeidet.  Når dataene er strukturert og gjort håndterbare, må de analyseres for å gi verdi i form av innsikt. Der er TNS Gallup blant de beste. Vekst-perspektivet deres og erfaringen med strategisk rådgivning, blant annet basert på markedsdata, gjorde dem til vårt førstevalg da vi var på jakt etter en partner som kunne hjelpe oss å sette løsningen vi har laget, i arbeid, sier Ranson.

Må være ledende

- Et rikere datagrunnlag, kombinasjonen av surveys, atferds- og markedsdata, gir innsikt – og selvfølgelig råd – av en høyere kvalitet. Og når hastigheten i markedet øker, er sanntidsanalyser et av disse kvalitetskriteriene. På big data-området er det liten tvil om at det kommer til å bli skapt konkurransefortrinn fremover, som igjen blir avgjørende for om en virksomhet evner å nå vekst-målene de har satt seg. For TNS Gallup sin del er jeg ikke i tvil om at for å fortsette å være relevante rådgivere for kundene våre, er vi nødt til å være ledende også på dette, avslutter TNS Gallup sin administrerende direktør, Stein Aarland.